Neobičan i dugotrajan put do svećeništva imao je 65-godišnji svećenik Phillip Luebert iz SAD-a.

Od njegove životne želje da postane svećenik vjerojatno ne bi bilo ništa da se u odlučujućem trenutku u njegov život nije molitvom umiješao papa Ivan Pavao II.

Phillip je u mladim danima čak dva puta boravio u sjemeništu i oba puta je prekidao studij nesiguran ima li duhovni poziv ili nema. Zaposlio se i proveo 33 godine  živeći običan svjetovni život, no osjećaj da ga Bog zove u duhovne vode nije ga nikada napuštao.

Prekretnica se zbila zadnjih godina papina života kada je budući svećenik Phillip imao na leđima već 55 godina.

Nevolja je bila što nikako nije uspjevao naći biskupa koji bi ga primio u sjemenište. Računica je bila jednostavna: tko bi primio i školovao sjemeništarca koji će ionako uskoro  u mirovinu? Takvo razmišljanje ne čudi budući za jednu godinu školovanja sjemeništarca u Americi valja izdvojiti u prosjeku 25 tisuća dolara.

Očajni Phillip za savjet se obratio svom duhovniku - vlč. Alexandru Luetkemeyeru koji mu je rekao:- Prije nego što odustaneš, piši papi.

Tako je i bilo. U pismu papi Ivanu Pavlu II. Phillip je opisao je svoj višegodišnji hod po mukama  u traženju  biskupa koji bi ga u tim godinama primio u Sjemenište.

-Napisao sam mu da sam razočaran što ne mogu postati svećenik. Pitao sam ga može li mi kako pomoći?

Na njegovo veliko iznenađenje, papin odgovor je stigao preko Nuncijature  u Washingtonu i to već poslije dva tjedna. Papa mu je u pismu napisao kako mu ne može pomoći izravno jer tu je za to njegov biskup, ali mu je obećao da će moliti za njega.

Koliko je papa održao obećanje i kolika je moć papinske molitve, najbolje pokazuje to što je poslije kratkog vremena sve u Phillipovom životu došlo na svoje mjesto. Našao je Sjemenište u kojem su primali  kandidate njegove dobi, a našao se i biskup koji je odlučio poduprijeti njegovu kandidaturu za svećeništvo.

-Onog dana kada sam otišao u sjemenište, kao da sam se ponovno  rodio, rekao je.

Za svećenika je zaređen 2010. u dobi kad mu je bilo već 60 godina. Od 2012. godine upravitelj je dviju župa u biskupiji u Kansas City, država Missouri.

Izvor: catholicdigest.com

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Hodočasnici iz Drvara na krunici s papom Franjom u Međugorju
16. Maggio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.