Klanjam Ti se, Gospodine i Stvoritelju, sakrivenom u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Klanjam Ti se zbog svih djela Tvojih ruku, u kojima otkrivam toliko mudrosti, dobrote i milosrđa.

Rasuo si, Gospodine, po svoj zemlji toliko ljepote koja mi govori o Tvojoj ljepoti, iako je sva ona tek samo blijedi odraz Tvoje nepojmljive ljepote. Iako si nam sakrio samoga sebe i svoju ljepotu, moje oko prosvjetljeno vjerom, dopire do Tebe, a moja duše prepoznaje svoga Stvoritelja, svoje najveće Dobro, a moje srce u potpunosti uranja u molitvu klanjanja.

Moj Gospodine i Stvoritelju, Tvoja me dobrota ohrabruje da Ti se obratim. Tvoje milosrđe premošćuje ponor koji dijeli Stvoritelja od stvorenja. Razgovarati s Tobom, užitak je mome srcu. U Tebi nalazim sve što bi moje srce moglo poželjeti. Ovdje Tvoje svjetlo rasvjetljuje moj razum i osposobljava ga da Te još više i dublje spozna. Ovdje se rijeke Tvoje milosti izlijevaju na moje srce. Ovdje moja duša crpi život vječni.

Gospodine i Stvoritelju moj, osim ovih dogovora, Ti mi daruješ sama sebe i još se više sjedinjuješ sa svojim bijednim stvorenmjem. Ovdje se i bez riječi, razumiju naša srca. Ovdje nitko ne može prekinuti naš razgovor. Isuse, ovo o čem Ti govorim naša je tajna koju stvorenja neće saznati... To su tajna opraštanja poznata samo Isusu i meni; to je tajna Njegova milosrđa koje obuhvaća svaku pojedinu dušu. Ja Ti se klanjam, Gospodine i Stvoritelju, svim svojim srcem i cijelom svojom dušom zbog te Tvoje neshvatljive dobrote. Iako je moje štovanje tako slabo, bijedno i nedostatno, ja sam mirna jer znam da ćeš Ti u njemu prepoznati iskrenost.

Zanima te i ovo?
Fra Mario Knezović: Molitva koju Bog čuje. Kako moliti?
06. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.