Doista čudesni su putevi Gospodnji.

Suprug, otac četvero odrasle djece i ujedno rimokatolički svećenik? Ovaj pojam pomalo zbunjuje. Evo kako je ipak sve moguće.

Austrijski katolički svećenik vlč. Gerhard Höberth danas ima 59 godina i ne živi uobičajeni svećenički celibat. On je bivši evangelički pastor koji je sa svojom suprugom prešao na katoličanstvo. Evangelički pastor bio je punih četrnaest godina od 1990. do prosinca 2004. u gornjoj Austriji. 10. siječnja 2005. godine Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn podijelio je sakramente kršćanske inicijacije njemu i njegovog supruzi.

Bio je i više nego presretan kada je od Svetog Oca Pape 13. listopada 2006. godine dobio odobrenje za svećeničko ređenje i dispenzu od življenja celibata.

Za svećenika je zaređen 15. lipnja 2007. godine u 49.-oj godini života u Bečkoj prvostolnici. Od 1. rujna 2007. do studenog 2015. kapelan je bio u Bečkoj župi Rudolfsheim i St. Antonius.

Danas je kapelan u Bečkoj župi Marijina rođenja na Rennwegu. Njegova djeca su još evangelici, odrasli su i moraju sami odlučiti žele li preći u katoličku crkvu. Najmlađi brat njegove supruge već je prešao u rimokatoličku crkvu. Vlč. Gerhard bio je također sretan jer je smio u katoličkoj crkvi vjenčati svoju kćer s jednim rimokatolikom kao i krstiti svoje unuče. Praksa je takva da nikada neće moći biti župnik i samostalno biti voditelj neke župe, nego će se to uvijek odvijati u službi župnog vikara.

Francisko Pavljuk/medjugorje-info.com

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
AMERICA'S GOT TALENT: „NIGHTBIRDE“: „Ne možeš čekati da život prestane biti težak, kako bi bio sretan!“
12. Giugno 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.