Uprava Fatimskoga svetišta najavila je pripremu Jubileja mladih o 100. obljetnici marijanskih ukazanja“, koji će se održati 9. i 10. rujna – s nakanom i ciljem da u Marijinim porukama „mladi otkriju prijedlog duhovnosti za 21. stoljeće“.

Usredotočen na temu: „Tajna mira, put srca“ – prenosi agencija SIR – susret je namijenjen mladima u dobi od 16 do 35 godina, a bit će ostvaren u suradnji s Nacionalnim odjelom za pastoral mladih, uključujući sva biskupijska tajništva te sve katoličke pokrete.

„U Fatimi postoji tajna koju svatko za sebe može otkriti: tajna vlastitoga bića“ – rekao je pater José Nuno Silva, predstavljajući inicijativu. U dva dana, koliko susret traje, program će se odvijati u četiri etape: „Pripremanje mira; srce mira; mir srca; i živjeti mir“. Navečer, 9. rujna predstavit će se i glazbenici António Zambujo e Miguel Araújo, koji će nastupiti s pjesmama sastavljenih iz spisa s. Lucije.

Predviđen je i izravan prijenos događanja, koji će trajati cijelu noć, koja će biti nabijena dubokim iskustvom šutnje u hodu“, prelazeći tako postaje križnoga puta sve do povratka u baziliku Presvetoga Trojstva, u svitanje, kada će se obaviti zaključno razmatranje. Ujutro 10. rujna, mladi će se sastati na molitvi krunice, svetoj misi, na ceremoniji blagoslova Jubileja, kao i u pozdravnoj povorci, prenosi Radio Vatikan.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Papa Franjo: Isusova molitva Bogu jest naša radost
17. Maggio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.