U videoporuci molitvene nakane za mjesec svibanj, koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, papa Franjo moli za osobe odgovorne za financije.

Sveti Otac pozvao je u svibnju na molitvu za sve one koji su zaduženi za financije – neka surađuju s vlastima kako bi regulirali tržište i štitili građane od opasnosti.

“Prava ekonomija, ona koja stvara poslove, je u krizi. Koliko je sada nezaposlenih! No financijska tržišta nikad nisu bila u takvoj inflaciji kao sada. Koliko je udaljen svijet visokih financija od života običnih ljudi!”, poručio je Papa.

Naglasio je i kako stanje nereguliranih financija vodi do spekulacija koje su vođene raznim monetarnim politikama, a takva je situacija neodrživa. Sveti Otac je stoga pozvao na uključivu i održivu ekonomiju, koja ne zaboravlja nikoga. “Neka financije budu oblik služenja, način služenja narodu i briga za zajednički dom!”

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Robert Schuman, prvi predsjednik Euopskoga parlamenta, na putu svetosti
19. Giugno 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.