Zbog trenutne situacije i pogoršane epidemiološke situacije ređenje nije obavljeno u Kotoru kako je planirano piše bljesak.info.

Mons. Ivan Štironja zaređen za kotorskog biskupa Zbog trenutne situacije i pogoršane epidemiološke situacije ređenje nije obavljeno u Kotoru kako je planirano. Kultura / Vjera | 07. 04. 2021. u 13:20 Bljesak.info Foto: Bljesak.info / Don Ivan Štironja zaređen za kotorskoga biskupa Mons. Ivan Štironja zaređen je za kotorskog biskupa u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru. Zaredio ga je hrvatski rimokatolički nadbiskup i metropolit splitko-makarski msgr. Marin Barišić, a suposvetitelji bili su nadbiskup barski mons. Rok Đonlešaj i biskup Mostarsko-duvanjski Petar Palić.

"Tebe Uskrsli Gospodin izabra za svojeg pastira. S iskustvom različitih službi uvjereni smo da ćeš biti dobar misionar i evangelizator u Kotorskoj biskupiji danas maloj, ali bogatoj. Zaljev je to ljepote i duhovnosti, zaljev brojnih svetaca", kazao je nadbiskup msgr. Barišić. Za biskupsko geslo biskup Štironja izabrao je rečenicu "Bog je ljubav".

Naime, zbog trenutne situacije i pogoršane epidemiološke situacije ređenje nije obavljeno u Kotoru kako je planirano. Svečano ustoličenje biskupa Štironje bit će na blagdan blažene Ozane Kotorske, tijekom euharistijskog slavlja 27. travnja u katedrali Sv. Tripuna u Kotoru. Ivana Štironju papa Franjo imenovao je 22. prosinca 2020. godine novim kotorskim biskupom. bljesak.info.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Papa Franjo: Isusova molitva Bogu jest naša radost
17. Maggio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.