Hitno potrebna veća odgovornost ne samo onih koji su počinili te zločine nego i onih koji su ih prikrivali

Govoriomo o Irskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Čileu, ali ne samo o tim zemljama – napomenuo je u svojem priopćenju Greg Burke, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice komentirajući Papino pismo Božjem narodu o spolnom zlostavljanju maloljetnika i ranjivih odraslih osoba od strane članova Katoličke Crkve i objasnio – naime, papa Franjo je pisao Božjem narodu, a to znači da je pisao svima, donosi Vaticannews.va

Značajno je da Papa zlostavljanje smatra zločinom – istaknuo je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice i dodao – ne samo kao grijeh, te moli za oproštenje, a također priznaje da nikakav napor usmjeren na popravljanje tog zla koje je učinjeno, nikada neće biti dovoljan ni za žrtve, ni za preživjele.

Godinama je Sveti Otac slušao mnoge žrtve i to se jasno vidi iz njegovog pisma. On ističe da rane koje su prouzročene zlostavljanjem nikada neće zacijeliti – podsjetio je Greg Burke i ponovio – papa Franjo je naglasio da je hitno potrebna veća odgovornost ne samo onih koji su počinili te zločine nego i onih koji su ih prikrivali, a u mnogim slučajevima to su bili biskupi.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Dan kada me 11-godišnje dijete naučilo sve što trebam znati o praštanju
09. Maggio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.