Autistični dječačić je tijekom opće audijencije u srijedu umaknuo majci te trčao po podiju ispred Pape i biskupa Georga Gansweina, uspio je za ruku povući i pripadnika Švicarske garde te oduševio prisutne. Dvoranom se prolomio pljesak i dječak je Papi "ukrao show" .

Dječak se nekako uspio probiti kroz mnoštvo, no za njim je na podij istrčala majka nastojeći ga odvući natrag u publiku te pritom kazala Papi da su porijeklom iz Argentine. 

papa-autisticni-djecak-2.jpg

Photo: standard.co.uk

Sveti Otac kazao joj je da pusti sina da nastavi trčkarati po podiju, a potom se uz smiješak približio biskupu Gansweinu te mu tiho rekao: "Argentinac je. Oni su nedisciplinirani." U jednom trenutku iza Pape se pojavila mala djevojčica koja je neuspješno pokušavala odvući dječaka.

papa-autisticni-djecak-1.jpg

Photo: standard.co.uk

Papa je nakon kratkog razgovora s dječakovom majkom rekao okupljenima na španjolskom jeziku: "Ovaj dječak ne može govoriti. Nijem je. No u stanju je komunicirati. On komunicira."

"I zbog nečega me potaknuo na razmišljanje: ovaj dječak je slobodan, nedisciplinirano slobodan", dodao je, izazvavši smijeh prisutnih hodočasnika.

"Zapitao sam se jesam li i ja tako slobodan pred Bogom. Jer Isus je od nas tražio da budemo slobodni poput djece. Zatražimo milost Božju da se ovome dječaku vrati dar govora", dodao je Sveti Otac.

Podsjećamo, papa Franjo je i 2013. godine dozvolio jednom dječaku da bude na pozornici pored njega te ga pustio da sjedi na njegovoj stolici.  Da papa ima razumijevanja za djecu pokazao je to kada je nedavno poslao ohrabrujuću poruku roditeljima rekavši kako su dječje suze „najbolja propovijed“ i kako nikad ne smiju biti izbačena iz crkve.

papa-mali-djecak-stolica.jpg

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Fra Mario Knezović: Molitva koju Bog čuje. Kako moliti?
06. Maggio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.