„…čitajte Sveto pismo da biste po svjedočanstvima i vi bili bliže Bogu.“ – zatražila je Gospa u svojoj zadnjoj poruci od 25. siječnja 2018.

Ona nas je već puno puta pozivala na čitanje i meditiranje Božje Riječi, znajući da se u njoj nalazi snaga Božjeg Duha koja nas uzdiže u nebeske, Božje sfere. U želji da vam tu Božju riječ učinimo još više dostupnom, postavljat ćemo na stranice našeg portala ZVUČNI ZAPIS evanđelja dana te kratki komentar istog.

Ova razmatranja preuzeta su sa portala „POD SMOKVOM“, kojeg svojom molitvom, trudom i zalaganjem, održavaju mladi iz cijele Hrvatske koji na taj način žele svjedočiti koliku im je ljubav iskazao Gospodin prošlog ljeta na programu Kursilja na otoku Krapnju i u različitim zajednicama i pokretima iz kojih dolaze.

Želja nam je da se svi skupa vježbamo u slušanju Božje Riječi, jer je Riječ prije svega glas, koji ako se čuje, ostaje u nama i daje plod. U stara vremena, Riječ se prenosila govorom, pričanjem i slušanjem, jer tako direktije i učinkovitije dopire do srca.

Danas, nažalost, zahvaljujući tehnologiji i ekranima svi smo puno više postali osjetilno vizualni tipovi (posebno djeca), dok sluh polako zakržljava. To je nadasve štetno i pogubno jer je svaka komunikacija, a posebno komunikacija s Bogom i čovjekom, prije svega govor i slušanje. Zato Bog od svog izabranog naroda traži samo jedno: „Slušaj Izraele…“ Stoga vas pozivamo, dragi naši čitatelji, da se kroz ove ZVUČNE priloge EVANĐELJA DANA, otvorimo više slušanju, meditiranju, a onda i življenju Božje

Riječi kako bi mogli bolje živjeti naš katolički poziv na svetost!

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Hodočasnici iz Drvara na krunici s papom Franjom u Međugorju
16. Maggio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.