Iako je 1996. svoj život posvetio budizmu, Leonard Cohen nije se odrekao svojih židovskih korijena, nikada.

Međutim, čini se kako se Cohen kao i mnogi drugi tražio cijeloga života, a godine 1988. godine izrekao je i svoje mišljenje o Isusu Kristu, koji je vidljivo je po izjavi za njega bio potpuno neshvatljiv, a upravo ta neshvatljivost Kristove milosti ono je što ga je kako kaže duboko dotaklo!

– Meni je Isus Krist jako drag. On je možda najljepši čovjek koji je hodao licem ove Zemlje. Svaki čovjek koji kaže: Blago siromasima. Blago krotkima je ili nevjerojatno velikodušan ili na granici ludila.

Čovjek koji se sebe postavio među lopove, prostitutke i beskućnike. Njegov stav je nama potpuno neshvatljiv. To je ogromna velikodušnost. Velikodušnost koja bi svrgnula svijet kad bi ga zagrlila, jer ništa ne može nadjačati to suosjećanje.

Ne, ne pokušavam promjeniti židovski pogled na Isusa Krista, ali mene, bez obzira što ne znam gotovo ništa o kršćanstvu, njegov lik duboko dotiče. – rekao je Cohen, prenosi Dnevno.hr.

Zanima te i ovo?
Guillermo Esteban Grilex: Pronalaženje Boga putem rep glazbe
04. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.