"Kad milijun djece izmoli krunicu, svijet će se promijeniti." - Padre Pio

Pomoć crkvi u nevolji (ACN) priprema se za godišnji program kako bi djeca molila. Pod nazivom "Milijun djece moli krunicu", očekuje se da će događaj privući sudionike iz preko 130 zemalja . Ove godine ACN je već registrirao više od 500 000 djece, piše Aleteia.

Prema ACN-u , godišnja tradicija započela je u Caracasu u Venezueli 2005. godine. Tamo se okupljala mala skupina djece koja su molila svetu krunicu. Tijekom njihove molitve nekoliko je žena koje su pazile broje li djeca pravilno zrnca na krunici "osjetilo prisutnost Djevice Marije".

Ova prisutnost podsjetila je na obećanje svetog Padre Pija: "Kad milijun djece izmoli krunicu, svijet će se promijeniti." Tako je započela godišnja kampanja širom svijeta za promicanje vjere snagom dječjih molitava. Događaj se održava svake godine od 2006. godine i svakog je puta privukla više sudionika.

2021. godine, „Milijun djece koja mole krunicu“ održat će se 18. listopada u 9 sati, ACN objašnjava da je taj datum značajan kao spomendan sv. Luke Evanđelista. Sveti Luka dao nam je jedan od najslikovitijih izvještaja o Isusovom djetinjstvu te kako ostvariti bliski odnos s Marijom. Taj datum je odabran jer je listopad tradicionalno mjesec krunice.

Za one koji se prijave, ACN nudi obrazovni materijal za poučavanje ispravnom načinu molitve krunice. Njihov "molitveni pribor" dostupan je na 27 jezika i besplatan je za preuzimanje. Ostali izvori uključuju bojanke katoličke tematike i molitve krunice kako bi djeca angažirano sudjelovala od znaka križa do Apostolskog vjerovanja.

Tijekom godina u kampanji je sudjelovalo stotine tisuća djece. Prošle godine registrirali su više od 509 000 djece prije nego što im se internetski servis srušio zbog velikog broja ulaza na mrežne stranice. Međutim, ove su godine popravili svoju web stranicu da primi svih koji se žele registrirati. Već su prijavili više od 510 000, a to je šest mjeseci prije velikog događaja.

Kampanja 2021. obećava da će biti njihov najveći događaj do sada. Kako još ima pola godine do zaključenja prijava, ACN će se možda približiti više nego ikad postizanju svog cilja od milijun djece . Kliknite ovdje da registrirate svoju djecu da se mole danas.

Ako je vaše dijete previše uzbuđeno da čeka, kliknite ovdje da biste preuzeli svoj molitveni pribor i započeli s molitvom krunice već danas! Ovo je također dobar način da naučite molitve djecu koja im možda nije poznata. Vježba se čini odličnom, kako kažu, pa zašto čekati?

Prijevod: medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Fra Jozo Zovko: Milosti Međugorja treba nastaviti živjeti
07. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.