Snimka nigerijskih vojnika na euharistijskom klanjanju na bojišnici dirnula je srca ljudi diljem zemlje.

Dok su se pripremali za borbu protiv Boko Harama, vojnici su kleknuli pred Tijelom Kristovim, piše portal Aleteia.

Ovaj video bi svakog mogao inspirirati na odlazak na euharistijsko klanjanje!

Nekolicina nigerijskih vojnika, koji su u ratu protiv terorista iz skupine Boko Harama, odvojili su vrijeme kako bi kleknuli pred Isusa.

Prema riječima nigerijskog pro-life aktivista Obianujua Ekeocha, video prikazuje vojnike kako "hvale Isusa na mom jeziku istim riječima koje koristimo kada pozdravljamo kralja (Isus Igwea!)."

Ovo je tako dirljivo! Nigerijski vojnici (u regiji koju teroristi Boko Harama najviše napadaju) pjevali su i klanjali se Presvetom oltarskim sakramentu.

Kraj videa prikazuje kako hvale Isusa na mom jeziku istim riječima koje koristimo kada pozdravljamo kralja (Isus Igwea!).

Vjera koju su pokazali ti vojnici vidljiv je znak uspješne katoličke crkve. U Nigeriji se broj krštenih katolika povećao s 19 milijuna 2005. godine na preko 52 milijuna u 2010. godini. Zemlja je doživjela i porast u broju svećenika i časnih sestara, s više od 2.000 katoličkih svećenika i 4.000 sestara koji služe nigerijskim katolicima.

Prevela Erika Radovic/medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Pozvani smo biti blagoslov za druge
18. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.