Novi ogroman Kristov kip koji se gradi u južnom Brazilu uzdići će se čak i više od znamenitog kipa Krista Otkupitelja koji gleda na Rio de Janeiro.

Glava i ispružene ruke dodane su ovog tjedna kipu, koji se gradi od 2019. godine u gradu Encantado, u državi Rio Grande do Sul, piše mysticpost.

Završetak spomenika predviđen je za kraj ove godine, prema Udruzi Kristovih prijatelja koja koordinira posao.

"To je dan za slavlje, za čašćenje", rekao je Gilson Conzatti, lokalni vijećnik i sin Adroalda Conzattija, političara koji je osmislio tu ideju.

Kip, koji će se zvati Krist Zaštitnik, biti će visok 43 metra, uključujući i njegovo postolje, što će ga učiniti jednim od najviših kipova Krista s raširenim rukama.

Raspon ruku iznosit će 36 metara, a pri vrhu će imati unutarnji lift i osmatračnicu.

U usporedbi s tim, Krist Otkupitelj ima 38 metara visine, uključujući pijedestal, a raspon ruku proteže se 28 metara. Ovog listopada obilježit će svoj 90. rođendan.

Encantado, grad od 22 000 stanovnika, leži 145 kilometara (90 milja) sjeverozapadno od glavnog grada države Porto Alegre.

Kip se podiže zbog poticanja vjere i turizma u području, kažu mjesne vlasti. Autori skulpture su otac i sin, Genesio i Markus Moura koji nadgledaju gradnju.

Proračun projekta od 2 milijuna reala (350 000 USD) u cijelosti se financira donacijama, prema Udruzi Kristovih prijatelja .

Bit će to treći Isusov kip po visini u svijetu. Jesus Buntu Burake u Indoneziji i kip Krista Kralja u poljskom Swiebodzinu viši su od 50 metara.

POGLEDAJTE VIDEO: