Biskup banjolučki mons. Franjo Komarica uputio je preko svojih župnika svim članovima svoje biskupije poziv i poticaj na svakodnevnu motivu Gospi, „Zdravlju bolesnih“ protiv aktualne pandemije koronavirusa kako bi se i članovi Banjolučke biskupije „duhovno povezali sa Svetim Ocem i brojnim Gospinim štovateljima diljem svijeta u zajedničkoj molitvenoj akciji oko suzbijanja ove opake bolesti“. Tekst biskupova poziva donosimo u cijelosti:

Biskupov poticaj na molitvu Gospi tijekom mjeseca svibnja – za prestanak pandemije

Draga braćo župnici,

pred nama je „Gospin mjesec“ – svibanj. I njega kao i onoga prošle godine dočekujemo i proživljavamo zajedno s povjerenim nam Kristovim vjernicima i drugim našim sugrađanima u vremenu još uvijek aktualne pandemije covida-19.

U vjeri smo ujedinjeni s brojnom našom braćom i sestrama, članovima Kristove Crkve. S njima smo i mi – pozvani da se svesrdno utječemo Bogu u molitvi (usp. Dj 12,5).

Potičem Vas, da se i Vi, kao i prošlog mjeseca svibnja, zajedno s povjerenim Vam Kristovim vjernicima, udružite u svakodnevno moljenje Gospine krunice za prestanak pandemije.

Gdje možete, upriličite svibanjsku pobožnost uz zajedničko moljenje sv. krunice i moljenje molitava Gospi, „Majci Crkve“, „Zdravlju bolesnih“ i „Pomoćnici kršćana“, koje nam je papa Franjo za prošlogodišnji mjesec svibanj predložio za moljenje (usp. Službeni glasnik Banjolučke biskupije 1/2020, str. 52-53).

Tekstove tih molitava može te staviti i na stranice svoje župe, da ih mogu moliti i oni vjernici, koji neće biti u mogućnosti sudjelovati u zajedničkoj molitvi u crkvi.

Osobno ću, ako Bog da, predvoditi slavlje svibanjske pobožnosti (i sv. mise) u Gospinoj crkvi u župi Marija Zvijezda u Banjoj Luci – prvi i zadnji dan mjeseca svibnja kao i na uočnicu (vigiliju) svetkovine Duhova (22. svibnja 2021.), gdje se od početka 2014. javno časti slika Gospe – Majke svih naroda.

Molimo i za vrijeme ovog „Gospinog mjeseca“ svi zajedno, da Marija Majka Crkve i Crkva, duhovna majka Kristovih vjernika – i dalje drži svoje brižne ruke na okrvavljenom i bolesnom tijelu našeg naroda i svih ljudi naše zemlje i cijelog svijeta, dovodeći im božanskog Liječnika – Isusa Krista!

✠ Franjo, biskup, s.r.

Zanima te i ovo?
AMERICA'S GOT TALENT: „NIGHTBIRDE“: „Ne možeš čekati da život prestane biti težak, kako bi bio sretan!“
12. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.