U subotu 28. studenog 2020. u poslijepodnevnim satima, nakon proslave imenovanja trinaest novih kardinala u bazilici svetog Petra, Sveti Otac Franjo i 11 novih kardinala prisutnih u Rimu (dvojica zbog kovid pandemije nisu mogla doći nego su službu pratili putem interneta) posjetili su papu emeritusa Benedikta XVI.

Papu emeritusa susreli su u kapeli njegove rezidencije, u atmosferi koju je vatikanski tiskovni ured opisao kao „ozračje naklonosti“, tijekom kojega su kardinali pojedinačno predstavljeni papi emeritusu. U izjavi se također kaže da je Benedikt XVI. izrazio radost zbog njihovog posjeta te ih je sve blagoslovio, nakon što su zajedno izmolili molitvu BD Mariji „ZDRAVO KRALJICE“. Posjet samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu u kojem živi papa emeritus Benedikt XVI. postao je tradicija još od Kardinalskog zbora (Konzistorija) 2016. godine. Na prva dva konzistorija u pontifikatu pape Franje, 2014. i 2015. godine, papa emeritus je i sam sudjelovao u proslavi u bazilici Svetog Petra.

aleteia.org/Prijevod:medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Gospina poruka preko Marije Pavlović-Lunetti, 25.7.2021.
25. July 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.