U videoporuci molitvene nakane za mjesec svibanj, koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, papa Franjo moli za osobe odgovorne za financije.

Sveti Otac pozvao je u svibnju na molitvu za sve one koji su zaduženi za financije – neka surađuju s vlastima kako bi regulirali tržište i štitili građane od opasnosti.

“Prava ekonomija, ona koja stvara poslove, je u krizi. Koliko je sada nezaposlenih! No financijska tržišta nikad nisu bila u takvoj inflaciji kao sada. Koliko je udaljen svijet visokih financija od života običnih ljudi!”, poručio je Papa.

Naglasio je i kako stanje nereguliranih financija vodi do spekulacija koje su vođene raznim monetarnim politikama, a takva je situacija neodrživa. Sveti Otac je stoga pozvao na uključivu i održivu ekonomiju, koja ne zaboravlja nikoga. “Neka financije budu oblik služenja, način služenja narodu i briga za zajednički dom!”

Zanima te i ovo?
Matea Jelić nakon osvajanja zlata: Sve ispada tako kako je Bog zamislio, to je to!
26. July 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.