Kao što je već prije mjesec dan au medijima objavljeno Papa u miru Benedikt XVI, 5.2.2018. u dirljivom pismu čitateljima talijanskih novina Corriere della Serra napisao je na neki način oproštajno pismo svojim vjernicima:

Vrlo sam dirnut što mnogi čitatelji Vašeg lista žele znati kako provodim ovaj zadnji period svog života. O tome mogu samo reći, da se u polakom napuštanju fizičke snage, iznutra nalazim na hodočašću prema Kući. Velika je radost za mene što sam okružen, na ovom posljednjem dijelu puta, ponekad i poteškom, s jednom ljubavlju i dobrotom koju nisam mogao niti zamisliti. U tom smislu smatram i pitanje vaših čitatelja kao pratnju na jednom dijelu moga puta. Zbog toga ne mogu ništa drugo učiniti nego vam svima zahvaliti i osigurati vam svima svoju molitvu. Srdačni pozdravi!

Izvor:

Pismo je stiglo u redakciju novina 8.2.2018. s porukom: „Hitno i na ruke!“ iz Samostana „Mater Ecclesiae V-120, Vatikan“ u koji se povukao papa u miru Benedikt XVI. nakon napuštanja papinske službe. Ovdje proživljava svoje posljednje dane, ali kao što vidimo duha spremnog da se susretne s Nebeskim Ocem. Puno talijanskih novina je napisalo komentar o pismu podvlačeći kako nam njime papa u miru Benedikt daje primjer „umiranja“ – koje je zapravo povratak kući, susret sa Ocem. A podvlače i drugu stranu pisma, kako on ne traži molitve – nego se dapače on moli za sve nas.

I kardinal Christoph Schonborn na svom facebook profilu podijelio je ovo papino pismo uz slijedeći komentar: „Devetogodišnji papa Benedikt prema svojim riječima priprema se za smrt. Poklanja nam jedan izvanredan primjer, jedan stav duboko ljudski i katolički pred licem vlastite smrti: a to je hodočašće prema Bogu Ocu.“

Zanima te i ovo?
Peti dan Mladifesta, 5. kolovoz 2021. Mons. Luigi Pezzuto: NOSITE SVIJETU ISUSA KRISTA
05. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.