Zagrebački bogoslovi ovoga došašća predvode molitvu krunice Božjemu milosrđu u zagrebačkoj katedrali, svakoga dana u 15 sati od 3. do 24. prosinca. Dođi i ti!

Ovog Adventa, u zagrebačkoj katedrali zajedno ćemo moliti krunicu “Božjega Milosrđa” ispred kopije originalne slike Milosrdnog Isusa.
Isus je rekao sv. Faustini Kowalskoj: „Ljudima dajem posudu s kojom trebaju dolaziti po milosti k izvoru milosrđa. Ta posuda je ova slika s potpisom: Isuse, uzdam se u Tebe!“ (Dnevnik, 327).

Ovom pobožnošću želimo potaknuti ljude na još veće štovanje Božjega Milosrđa tj. samog Isusa koji je Božje neopisivo milosrđe, kako je napisao Ivan Pavao II. u enciklici „Bogat milosrđem“. Prije dvije godine, kardinal Josip Bozanić u božićnoj čestitki je napisao: „Božić je ulazak Božjeg milosrđa u nemilosrdnost našega života.“
Jedan od ciljeva je i ukazati na pravu istinu o Božiću i razmatrati istinsku bit Božića, a to je Božje milosrđe ili Božja bezgranična ljubav prema svemu stvorenom, posebice prema čovjeku.

Iz Dnevnika sv. Faustine:
Gospodin Isus Krist o satu Milosrđa:
„Uvijek kada čuješ da otkucava tri sata, uroni u moje milosrđe, slavi ga i hvali. Zazivaj njegovu svemoć na cijeli svijet, a osobito za bijedne grješnike, jer je u tom času bilo širom otvoreno za svaku dušu. U tom satu možeš isprosit sve za se i za druge;
u tom satu sav je svijet zadobio milost: Milosrđe je pobijedilo Pravednost“ (1572).

Gospodin Isus Krist o krunici Božjega Milosrđa:
„Onome tko je bude molio rado ću dati sve što od mene bude tražio“ (1541), (…) ako je u skladu s mojom voljom (1731).
Duše koje budu molile ovu krunicu, prodahnut će moje milosrđe u životu, a osobito u času smrti (754).

Gospodin Isus Krist o slici:
„Ta slika treba podsjećati na zahtjeve moga milosrđa jer i
najsnažnija vjera nemoćna je bez djela“ (742).
„Po toj ću slici udijeliti mnoge milosti dušama
pa neka joj svaka duša može pristupiti“ (570).

nbs-zg.hr

Zanima te i ovo?
Ova gimnastičarka na olimpijskim igrama uvijek nosi krunicu : "Moj talent je Božji dar"
04. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.