U nedjelju, 25. srpnja u prepunoj župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu svečano je proslavljen 4. Obiteljski dan u BiH pod geslom „Obitelj – svjedočanstvo radosne ljubavi“; ujedno je proslavljen i 1. Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba koji se, na poziv pape Franje, obilježava širom svijeta pa tako i u svim župnim i drugim zajednicama u Bosni i Hercegovini, izvještava Katolička tiskovna agencija (KTA).
Read more ...

Svoj zlatni jubilej – 50 godina svećeništva i 50 godina svečanih zavjeta proslavio je u subotu, 17. srpnja u svojoj rodnoj župi Sv. Marka Evanđeliste na Plehanu u Bosanskoj Posavini fra Ivan Ćurić, svećenik Franjevačke provincije Bosne Srebrene – sada na službi župnog vikara na Plehanu.
Read more ...

U nedjelju 4. lipnja 2021. proslavio je svoju MLADU MISU fra Antonio Primorac, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije, koji je trenutno na službi u Međugorju u suslavlju mnogobrojnih svećenika te mnoštva vjernika, rodbine i prijatelja, u novoj crkvi sv. Ante na Humcu.
Read more ...

Tijekom svečanog Euharistijskog slavlja, na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. lipnja 2021. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić zaredio je za svećenike trojicu đakona Vrhbosanske nadbiskupije i osmoricu đakona Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene: vlč. Domagoja Matijevića, vlč. Ivana Matijevića, vlč. Ivana Mijaća te fra Zorana Topalovića, fra Josipa Jazvića, fra Antonija Baketarića, fra Darija Matanovića, fra Antonija Gašića, fra Nikolu Matoševića, fra Zdenka Frljića i fra Fabija Badrova.
Read more ...

Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ objavila je 23. lipnja Izjavu s osvrtom na takozvano „Matićevo izvješće“. Izjavu, koju potpisuje predsjednik Komisije đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, prenosimo u cijelosti.
Read more ...

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje na blagdan Bezgrješnog Srca Marijina, u subotu 12. lipnja u crkvi sv. Andrije na Sućidru u Splitu, za vrijeme kojeg je podijelio sakramente euharistije i potvrde šesnaestero mladića i djevojaka s posebnim potrebama.
Read more ...

Zanima te i ovo?
Presretni kumovi: 'Zahvaljujemo našoj Gospi Međugorskoj koja nam je dala talenta i zdravlja da se možemo baviti ovim sportom'
30. July 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.