Atalanta je pobjedom startala u Međugorju

Mladi nogometaši talijanske Atalante iz Bergama pobjedom su startali na turniru Međugorje Cup 2015. S 2-0 u prvoj su utakmici po hladnom i jako vjetrovitom vremenu svladali vršnjake iz županjskog Graničara.

Utakmica se igrala na umjetnoj travi SC Circle International u Međugorju pred 200 gledatelja. Pogotke su postigli u 6. minuti robusni Antah i Korzinoi u 20.minuti.

Talijani su u Međugorje stigli nakon 15 sati dugog putovanja, a smješteni su u međugorskom hotelu Lavanda, gdje nisu imali posebnih zahtjeva, osim da uživaju u specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje. Prvi put ove godine sudjeluju na velikom turniru Međugorje Cup, gdje će među 84 momčadi tri dana sudjelovati na ovom natjecanju.

Uz njih su tu i poznate hrvatske momčadi Dinamo i Hajduk, te Široki brijeg, Zrinjski... Atalanta je nastupila s dječacima koji su 2001. godište.

Njihovi vršnjaci iz Županje nisu se ozbiljnije mogli suprostaviti Talijanima, posebice u prvom poluvremenu. Tek  u nastavku kad je talijanski trener Stefano Lorenzi izmijenio gotovo svu postavu, „graničari“ su uspjeli uspostaviti ravnotežu na terenu.

Po završetku utakmice trener Lorenzi nam je kazao kako nikada u životu ni kao profesionalni talijanski igrač s dugom karijerom, a ni sada kao trener nije igrao po ovako jakom vjetru i glede toga tehnika njegove momčadi nije mogla doći do punog izražaja.

Drago mu je što je došao na ovaj turnir i prekrasan je doživljaj biti u ovom mjestu koje je po Gospi poznato u svijetu, kazao nam je poznati talijanski stručnjak u školi nogometa Atalante. Naglasio je na kraju da je prvi put na ovom turniru u Međugorju i zasigurno će ovu tradiciju nastaviti.

Budući da su uz igrače došli i njihovi roditelji i prijatelji, već prvog dana imali su i duhovni susret s vidjelicom Vickom te pohodili Brdo ukazanja.