Svaki dan se tako krećem po gradu, a čak sam i neku od braće iz zajednice ‘navukao’ na rolanje, priča pater Zdravko.

Pater Zdravko Knežević (52) pogledao je na sat. Mora se požuriti ako misli stići u Donji grad. Prijevozno sredstvo mu nije baš toliko brzo.

Izašao je na ulicu i pogledao po parkingu. Bio je divan sunčan dan. Sjeo je na stepenicu, izuo cipele, obukao role marke Roller Blade sa silikonskim kotačima i svom “dodatnom opremom”, stavio ruksak na leđa i otisnuo se niz ulicu.

Oduševljeno su ga pozdravljali njegovi susjedi, vjernici, svi koji su se već navikli gledati svojeg duhovnika kako se vozi na rolama.

- Otkako sam došao u Osijek 2010. godine, rolam njegovim ulicama. Prošao sam gotovo cijeli grad, nema kvarta u koji nisam zavirio. Poznajem gradske ulice upravo zahvaljujući rolama. Nosim role sa sobom kad god idem nekamo na nekoliko dana. Zagreb, Đakovo, Varaždin..., sve sam te gradove obišao rolajući. Zato što sam puno na njima, naučio sam se kretati po svakakvom terenu, preskakati travnjak, prelaziti preko grbavog terena, klizati po kiši.... Svakako je zanimljivo - kaže pater Knežević za 24 sata, poglavar zajednice isusovaca u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku.

Video pogledajte OVDJE

Zanima te i ovo?
Napad na crkvu u Zagrebu – crkva oskvrnuta sotonističkim znakovljem
13. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.