Ako želiš živjeti život s Kristom i biti u njegovoj milo­sti neka tvoj svaki dan započne s molitvom.

Dogodi li ti se pak da nemaš baš uvijek toliko vremena koliko bi želio provesti u molitvi, taj dan se barem kratko, ali skrušeno i ponizno, obrati Bogu.

Vjeru našu, molimo te, Bože, milošću svojom priteci i pomoću prati da svaka naša misao i želja, molitva i radnja s tobom započne i da se dovrši na čast Blažene Djevice Marije, svih tvojih svetih i na slavu Presvetoga Trojstva: Oca i Sina i Duha Sveto­ga. Amen.

Oče moj, dolazim u tvoju prisutnost na samom početku ovoga dana. Dolazim naći mudrost da ne pravim nerazborite greške, tako da znam kada tre­ba govoriti, a kada ostati u šutnji, kada djelovati, a kada ne. Dolazim naći mir, tako da me danas ni­šta ne zabrine i ne smete. Dolazim naći hrabrost da budem strpljiv, da ne izgubim nadu, da prihva­tim razočaranje, znajući da ćeš ti sve okrenuti na moje dobro. Dolazim naći ljubav, tako da me ništa ne učini ogorčenim, tvrdim i neljubaznim. Dođoh početi ovaj dan s tobom i želim ga nastaviti s to­bom, tako da to bude dan bez ikakve uznemire­nosti. Oče, ti si moja providnost, znam da ćeš ti providjeti sve moje potrebe. Oče, ti si moj zaštit­nik, sačuvaj me ovog dana od svih mračnih sila, prekrij me predragocjenom Krvlju tvoga sina Isusa i okruži me svojim anđelima. Ovo te molim u Isu­sovo Ime. Amen.

Spomeni se, o predobrostiva Djevice Marijo, da se nikada nije čulo da si ikoga zapustila tko se tebi u zaštitu utekao, tvoju pomoć zatražio i tvoj zagovor zaprosio. Ovim pouzdanjem ohrabren, utječem se i ja tebi, Djevice djevica, k tebi, Majko, dolazim, pred tobom stojim ja grešnik i uzdišem. Nemoj, Majko Božje Riječi, prezreti riječi mojih, nego ih milostivo poslušaj i usliši. Zdravo, Kraljice…

Zanima te i ovo?
Proplakala ikona Gospe Kazanske
07. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.