Najnoviji župni listić sa obavijestima i misnim nakanama za pokojne možete pogledati OVDJE!

Hodnja Mira 2015

Iz povijesti: Kako je nastala Hodnja mira?

Hodnja mira je molitveni hod od Humca do Međugorja, nastao 1992. godine.

HODNJA MIRA - U četvrtak, 24. lipnja je Hodnja mira. Kao i svake godine, Hodnja polazi ujutro u 6 sati ispred samostana Svetog Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu u Međugorju predviđen je oko 10 sati. Pozi- vamo, stoga, sve vas župljane i hodočasnike, posebno mlađe da se pridružite molitvi za MIR. Lijep je običaj da naši župljani sudionicima Hodnje mira nude osvježenje kad naiđu pokraj kuća – od Podmiletine glavnom cestom prema župnoj crkvi.

U četvrtak je SVETKOVINA ROĐENJA SVETOG IVANA KRSTITELJA, ujedno i Uočnica. Svete mise su u 8, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete Mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje će se nastaviti u
tišini do 6 sati ujutro.

U petak je 40. OBLJETNICA GOSPINIH UKAZANJA. Svete Mise na hrvatskom jeziku su u 6, 7, 8, 9, 11 sati i središnja svečana sveta misa u 19 sati. Novost ove godine je da će se na samu obljetnicu ukazanja, 25. lipnja, prvi put održati procesija s Podbrda - mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala - do crkve sv. Jakova u Međugorju.

Procesija će s Podbrda krenuti u 16.30 kako bi sudionici došli do župne crkve prije početka večernjeg molitvenog programa. Zatim, na prostoru Vanjskog oltara nakon molitve krunice procesijom s Gospinim kipom u 19 sati započinje središnje euharistijsko slavlje. Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro.

Zanima te i ovo?
Peti dan Mladifesta, 5. kolovoz 2021. Mons. Luigi Pezzuto: NOSITE SVIJETU ISUSA KRISTA
05. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.