Povodom blagdana Velike Gospe, večeras i sutra, može se očekivati pojačan promet i brojni pješaci hodočasnici na cestama u Hercegovini i prilaznim cestama prema Međugorju.

Vozači oprez: Velik broj hodočasnika večeras kreće prema Međugorju

Upravo zbog toga, vozači se mole za pojačan oprez i strpljivost u vožnji.

''Molimo vozače da oprezno voze i smanje brzinu. Također, važno je i da hodočasnici na sebe obuku svjetliju odjeću ili odjeću koja na sebi ima reflektirajuće tvari (fluorescentne prsluke) kako bi bili uočljivi. Ukoliko se cestom krećete u skupini, uvijek hodajte jedan iza drugoga, nikako jedan pored drugoga'', rečeno je za Bljesak.info iz Auto moto savzea BiH (AMSBiH).

Kada se pješice krećete regionalnom ili magistralnom cestom, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, dodali su iz AMSBiH, te upozorili da svojim postupcima ne dovodite ostale sudionike u prometu u dvojbu.

Inače, zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija - Lučki most) i u ulici Mostarskog Bataljona (na dionici most Musala - raskrižje ulica Adema Buća i Alekse Šantića), dok je u ulici kardinala Stepinca (dionica od Hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za promet, a lijeva je otvorena za dvosmjerni promet.

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, piše AMSBIH.

Inače, svete mise na hrvatskome jeziku u crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 5, 6, 7, 8, 9, 11 te večernja sveta misa u 19 sati. Večernji molitveno-liturgijski program i ovoga dana započinje u 18 sati molitvom krunice. Od 22 do 23 sata bit će Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Mise na stranim jezicima su u prijepodnevnim satima.

U danima prije svetkovine Velike Gospe u Međugorju Ured informacija bilježi skupine hodočasnika iz Italije, Libanona, Ukrajine, Poljske, Slovačke, Irske, Mađarske, Češke, Portugala, Španjolske, Njemačke, Francuske, Slovenije, SAD-a, Austrije, Njemačke, Engleske, Gabona te naravno Hrvatske i BiH.

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 20.6.2021.
20. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.