Kroz mjesec travanj u Međugorju je boravilo više od 800 hodočasnika iz Ukrajine.

Tako se i ovaj tjedan od 19. pa do 25. travnja u Međugorju nalaze dvije ukrajinske grupe od pedesetak hodočasnika. Prva grupa je došla 19. a odlazi 23. travnja, a druga je došla 22. a odlazi 25. travnja, iza večernjeg molitvenog programa.

Najmanje grupe bile su sa 28 ljudi, a najviše sa 50 ili 90 hodočasnika, koliko stane u odgovarajući autobus. Kako bi popunili autobuse, organizatori miješaju grkokatolike i rimokatolike, tako da se u dogovoru slave misna slavlja na oba obrednika. Većinom su to hodočasnici iz zapadne Ukrajine koja je puno više vjernička od istočne, sa puno grkokatoličkih župa.

Prilikom organizacije hodočašća u organizaciji pomaže Ukrajinski Međugorski Centar jer je za svakog hodočasnika potrebno puno papirologije i potvrda. Također je potreban negativan PCR test, važeći 48 sati. To rade na način da se svi polaznici ujutro testiraju, zatim do navečer čekaju rezultate i čim ih dobiju, ukoliko su negativni, polaze na put koji traje najmanje 27 sati, zavisno od mjesta polaska. Na povratku trebaju opet biti negativni na PCR testu ili ići 14 dana u karantenu.

Ovdje u Međugorju u organizaciji programa hodočašća pomaže im Zajednica 'Svjetlo Marijino'. Obavezne su molitve na međugorskim brdima i večernji molitveni program u crkvi, upoznavanje sa duhovnošću Međugorja kroz predavanja članica Zajednice, i svjedočanstva momaka iz Cenacola, Patrica i Nensy…

Veliki broj hodočasnika je po prvi puta u Međugorju iako uvijek ima određeni broj onih koji dolaze već više puta! Nitko se ne boji korone, i ništa im nije teško učiniti, samo kako bi došli pomoliti se kod svoje Majke, Kraljice Mira. 

medjugorje-info.com

ukrajinci-u-medugorju.jpg

ukrajinci-u-medugorju-2.jpg

Zanima te i ovo?
Pozvani smo biti blagoslov za druge
18. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.