Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, kao i u mnogim marijanskim svetištima, proslavljena je i u Međugorju uz veliki broj kako domaćih tako i stranih hodočasnika.

Mnoštvo hodočasnika, među njima brojni mladi, pješice su cijele noći dolazili u Međugorje, ispovijedali se i sudjelovali na svetim Misama. Prva sv. Misa slavljena je u 5 sati, a crkva i dvorište bili su ispunjeni vjernicima, od samog jutra hodočasnici su imali mogućnost za svetu ispovijed.

Pored domaćih mogao se primjetiti i veliki broj inozemnih hodočasnika. Pored talijanskih hodočasnika još su se mogli primjetiti i hodočasnici iz Španjolske, Poljske, Madarske, Irske i mnogih drugih zemalja.

Tijekom dana slavljeno je sedam svetih Misa na hrvatskom i više Misa na jezicima inozemnih hodočasnika. Središnje večernje misno slavlje u 19 sati predslavio fra Antonio Šakota uz koncelebraciju 82 svećenika. Kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji:

Zanima te i ovo?
Napad na crkvu u Zagrebu – crkva oskvrnuta sotonističkim znakovljem
13. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.