U srijedu, 17. listopada 2018. od 10,00 – 12,00 sati na temeljima stare crkve (kružni tok) učenici Osnovne škole „Bijakovići“ organizirali su akciju „DANI KRUHA – DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE“.

Prekrasan sunčani dan izmamio je roditelje, župljane i hodočasnike koji su se požurili zasladiti lijepim pekarskim proizvodima, djelima ruku radišnih mama i učiteljica. Sve ponuđene slastice bile su na prodaju, a zarađena sredstva ići će za potrebe umjetničkih sekcija škole. Jedan lijep način da se tako barem malo potpomognu brojne dječje aktivnosti! Na samom ravnatelj škole je uputio svima par pozdravnih riječi, a fra Marinko Šakota međugorski župnik je u društvu mons. Hosera sve to lijepo blagoslovio. Prvašići iz ritmičke sekcije pozdravili su sve prisutne pjesmom i plesom.

Sve ono što se nije prodalo, brižno je raspoređeno članovima zajednice Cenacolo i djeci iz Majčina sela – tako da se opet i nekome pomoglo! Ovakve priredbe, imaju uistinu lijepu simboliku: govore o tome kako nam je sve od Boga darovano i kako se i mi moramo učiti darivati drugima. Jer na kraju, u vječnosti, pred Bogom ćemo kao naše blago naći samo ono što smo dali drugima – uči nas i sveti Franjo!

Zanima te i ovo?
Olimpijka zahvaljuje Bogu nakon povijesne pobjede kao prva crnkinja koja je osvojila zlatnu medalju iz hrvanja
04. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.