Marijine ruke osnovane su u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna.

Prije osnutka udruge djelovali su 3 godine u župi Međugorje kao Ured za potrebite.

Na činjenje dobra i pomoć potrebitima potakle su ih riječi Kraljice Mira: “Pozivam vas i danas da budete ljubav tamo gdje je mržnja, i hrana gdje je glad. Otvorite, dječice, vaša srca i neka vaše ruke budu ispružene i darežljive kako bi svako stvorenje preko vas zahvaljivalo Bogu stvoritelju.” (Gospina poruka 25. rujna 2004.)

U kratkom vremenu u rad udruge uključilo se više od 90 volontera. Riječ je o mladim ljudima iz Međugorja i Brotnja koji svoje vrijeme žele nesebično darovati bratu čovjeku koji je u potrebi. Članovi imaju redovite molitvene susrete, radne sastanke i aktivno sudjeluju u aktivnostima udruge.

Do sada Udruga je obnovila, popravila i očistila nekoliko kuća i vrtova. Posjećuju nemoćne u staračkim domovima i bolnicama, kao i one koji žive sami te se skrbe o njima i njihovim kućama. Pomažu obitelji sa više djece, plaćaju račune i kupuju lijekove za one koji si to ne mogu dozvoliti. Više od 200 obitelji i pojedinačnih osoba svaki mjesec dobije paket hrane kao pomoć. Organiziraju druženja i pomoć osobama s teškoćama u razvoju, a volontirali su i na Hodočašću za osobe s invaliditetom.

„Zaštitni znak“ Udruge je i međugorski vidioc Jakov Čolo koji je neslužbeni voditelj njihovih programa, svjedoči o radu Udruge te svojim poznanstvima pomaže i poneko veće doniranje od strane stranih hodočasnika. Ipak najviše donacija dobije se pomoću molitve i dobrih ljudi. I danas volonteri Marijinih ruku poručuju kako se sve donacije u vidu hrane, higijenskih potrepština i drugoga kao i novčane donacije mogu donijeti u njihov ured koji se nalazi u župnom dvorištu crkve sv. Jakova u Međugorju i to svakim radnim danom od 08 do 16 sati.

Donirati možete na sljedeće račune:

Uplata iz BIH: Raiffeisen bank, Zmaja od Bosne bb Sarajevo

Žiro račun: 1610000163330066

Uplata iz inozemstva: SWIFT CODE: RZBABA2S

IBAN CODE: BA391610000163330066

Zanima te i ovo?
Presretni kumovi: 'Zahvaljujemo našoj Gospi Međugorskoj koja nam je dala talenta i zdravlja da se možemo baviti ovim sportom'
30. July 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.