Majka Terezija nam je ostavila par „primjera“ za što trebamo naći vremena.

Nalaze se tu i rad i smijeh i igra, druženje, darivanje. Ali na kraju svega navela je: Nađi vremena za milosrđe. Zašto?

Ako smo mi milosrdni prema drugima, uvijek ćemo naći vremena za igru i druženje s prijateljima, za osmijeh upućen drugima, uputiti zraku ljubavi osobi s kojim živimo. Ako pronađemo ono gorušičino zrno milosrđa u sebi, uvijek ćemo imati volje za rad, čitanje, molitvu.

Meni najdraži primjer Majke Terezije je: Nađi vremena za molitvu – to je najveća snaga na zemlji. A podudara se s naslovom ovoga teksta. Jer ako nađemo vremena za molitvu, dobit ćemo snagu ovdje na zemlji, samim time bit ćemo milosrdniji. A kao što je Majka Terezija rekla, milosrđe je ključ za nebo. Milosrđe nam otključava vrata Neba, jer i Isus je rekao: "Sve što želiš da drugi čine tebi, čini i ti njima." Kada nađemo vremena za molitvu, čitanje, smijeh, igru, rad, znači da smo pronašli vremena da budemo milosrdni, a to znači da smo našli ključeve Neba. Zato, idimo ustrajno, ne gubimo vjeru i snagu, na kraju se sve isplati, od one najmanje žrtve, do onoga najvećeg i najtežeg što smo učinili.

Zanima te i ovo?
Peti dan Mladifesta, 5. kolovoz 2021. Mons. Luigi Pezzuto: NOSITE SVIJETU ISUSA KRISTA
05. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.