Fra Mario Knezović župnik na Kočerinu u Bosni i Hercegovini poznat je po svojim snažnim porukama vjere izrazio je pozdravnu dobrodošlicu novoimenovanom mostarsko-duvanjskom biskupu Petru Paliću

"Prije dvije godine sam bio na ređenju za biskupa mons. Petra Palića na Hvaru.Biskup Petar je imenovan novim biskupom u Hercegovini (Mostaru). Ništa novo nemam dodati osim ponoviti ono što sam napisao tada na povratku s Hvara.

A tekst je glasio ovako: Hvar, Janjevo, Crkva u Hrvata je danas dobila biskupa Petra Palića. Teško je i nezahvalno opisati osjećaje koje sam doživio na licima i u vjerničkim srcima ponosnih Janjevaca. Ti Janjevci su veliki dar hrvatskome društvu. Svoju vjeru i ljubav prema hrvatskome rodu tkali su i čuvali u teškom okruženju na Kosovu. Opstali su i sad obogaćuju druge.

Kad bi svi bili kao Janjevci mnoge društvene brige nas ne bi mučile. Čestitam prijatelju biskupu Petru, čestitam vjernicima trootočne biskupije Hvar, Brač, Vis, čestitam Janjevcima i svima koji ljube Katoličku crkvu. Hvala Bogu za milost sudjelovanja u ovom dragom i svetom činu. Eto to je bio taj tekst i sad bih mogao samo promijeniti imena gradova i naselja. Ostalo ostaje isto. Dobro nam došao Petre, biskupe.", napisao je fra Mario.

Zanima te i ovo?
Proplakala ikona Gospe Kazanske
07. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.