"Kako birati?

Naši životi nisu u rukama političara i moćnika ovoga svijeta. Bilo tko da vlada neće ovladati nama i našim životima. To nemojmo dopustiti. Uvijek kad su izbori steže se obruč oko savjesti običnih ljudi. Tijekom četiri godine ne postojimo, nismo važni, precrtavaju se naša imena, bacaju se naši potpisi. Onda kada dođu izbori opet kažu da su ti birači važni i da je u njihovim rukama odluka. Čak se radi pritisak po logici ako odlučite drugačije vladati će oni koji Boga ne vole i koji su sinovi komunizma. Što nam je činiti? Katekizam Katoličke crkve u broju 2562 kaže da odluku mora donijeti srce kojeg često naš i tuđi razumi ne shvaćaju.

Uz pjesmu Siniše Glaveševića objašnjavam u kakvom smo stanju. Možemo li iznova izgraditi porušenu prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost? Mi koji smo Isusovi znamo da će Bog i po našim krivim crtama pisati pravo.

No, je li možda sazrelo vrijeme da mi budemo hrabri, savjesni i sami pišemo pravo i da svom Bogu malo olakšamo?", napisao je fra Mario Knezović na svom Facebook profilz

Zanima te i ovo?
Fra Mario Knezović: Molitva koju Bog čuje. Kako moliti?
06. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.