Poštovani oče Provincijale, upravo sam saznao tužnu vijest da je preminuo naš misionar fra Ante Kutleša.

S njime sam bio dugo godina povezan, baš kao i sa fra Filipom i fra Perom, najprije kao misionar, a potom i kao ravnatelj Papinskih misijskih djela.

Bio je izvanredan čovjek, svećenik i franjevac. Možemo biti ponosni svi mi koji smo s njime živjeli i drugovali. Bio je sjajan misionar, požrtvovan, sućutan, svet...zaljubljen u Isusa i ljude do kraja.

Zadnji put sam ga sreo u srpnju na mladoj misi njegovog rođaka u Zagrebu. Isti je bio kao i uvijek, srdačan, jednostavan, drag.

Vama, poštovani oče Provincijale, i svoj braći franjevcima, u ime Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, u moje osobno ime i u ime Nacionalnog ureda PMD, u ime ravnatelja PMD nad/biskupija u Hrvatskoj kao i u ime misionara i misionarki, izražavam iskrenu molitvenu prisutnost i najdublje osjećaje poštovanja i sućuti. Iskrena sućut i njegovoj obitelji. U fra Anti smo imali sjajnog čovjeka, svećenika, franjevca i misionara.

Gospodin mu je zasigurno pripremio najljepše mjesto u svojemu kraljevstvu.

Vlč. Antun Štefan
nacionalni ravnatelj
Papinskih misijskih djela u RH

Zanima te i ovo?
Fra Jozo Zovko: Milosti Međugorja treba nastaviti živjeti
07. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.