U malom bijelom lijesu pokrivenom cvijećem pokopana je djevojčica, žrtva nasilja u obitelji, koja je od posljedice teškog premlaćivanja preminula na Uskrs u Klaićevoj bolnici u Zagrebu

Djevojčicu Nikoll (2) pokopali su u četvrtak na novogradiškom Centralnom groblju, a na pogrebu su bili udomitelji i dio rodbine njene biološke obitelji, jer su biološki roditelji u požeškom zatvoru.

U malom bijelom lijesu pokrivenom cvijećem pokopana je djevojčica, žrtva nasilja u obitelji, koja je od posljedice teškog premlaćivanja preminula na Uskrs u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. Bio je to pokop bola, brojne bijele ruže položene su na njezino posljednje počivalište.

Nedaleko od lijesa u pogrebnoj povorci bili su i udomitelji koji su o Nikoll skrbili od njenih tri mjeseca života. Zajedno s njima bile su i njihove dvije biološke kćeri koje su djevojčicu smatrale svojom sestricom. Tuga na licima nazočnih i suze, nitko nije ostao ravnodušan. Svi su izražavali žaljenje za djetetom kojemu su nažalost njegovi roditelji prekinuli djetinjstvo.

– Ako je već nisu htjeli, trebali su je ostaviti kod udomitelja koje je ona smatrala svojom obitelji, nisu je trebali ubiti – rekao je jedan od Novogradiščana u pogrebnoj koloni, piše 24 sata.

Od malene oprostio se i požeški biskup Antun Škvorčević, čiju je sažalnicu pročitao Mario Sanić, župnik Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški.

- Ona je na svoj način postala dio obitelji svakoga od nas. Nastanila se u našim srcima te joj u molitvi postajemo duhovno blizu. Njoj ne priliči osvetnička misao prema bilo kome, već ljubav prema svima koji su je voljeli - napisao je biskup Škvorčević.

Župnik je dodao i kako „njezin život nije bio uzaludan, već značajan jer je na osobit način njezina bol, a sada i smrt mnoge povezala. Vjerujem da je to Uskrsnog 4. travnja kada njezino tijelo više nije moglo izdržati bol i sam Bog zaplakao nad svojim malim, nevinim stvorenjem.

Zanima te i ovo?
‘Europa će počiniti veliki grijeh’: Glavni kardinal Europe upozorio na prijedlog Freda Matića
19. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.