Stanica HGSS Čitluk-Međugorje u 13h zaprimila je poziv od člana HGSS Dubrovnik, da se nalazi sa kolegicom na planini Prenj i da je kolegicu, hrvatsku državljanku, prije sat vremena ugrizao poskok na planinskoj stazi prema vrhu Lupoglav.

Odmah je upućn poziv prema stanici HGSS Mostar i GSS Jablanica, čiji članovi u kratkom roku izlaze na teren. Usljedio je zatim hitni zahtjev prema Federalnoj upravi civilne zaštite za angažiranje helikoptera Oružanih snaga koji je uspješno realiziran nakon intervencije direktora FUCZ Fahrudina Solaka. U međuvremenu spasilački timovi GSSuBiH lociraju nastradalu planinarku, obavljaju pregled, imobilizaciju i pristupa se brzom transportu do inproviziranog heliodroma na platou napuštenog sela Grabovčići na obroncima planine Prenj. U 17:03 unesrećena planinarka je predana u helikopter Oružanih snaga BiH uz pratnju lječnice GSSuBiH koji transportira povrijeđenu u bolnicu Južni logor.

Lječnik GSS Mostar dr. Edib Muftić obilazi pacijenticu i upoznaje se sa njenim stanjem koje je stabilno. Lječnički tim je spremno dočekao povrijeđenu, lijekova ima dovoljno, kao i kompletna briga za unesrećenu planinarku.

Pročelnici stanica HGSS Mostar Oliver Dujmovic, HGSS Čitluk Žarko Pehar, GSS Jablanica Sabahudin Spahovic, su uspješno koordinirali ovu složenu spasilačku operaciju u kojoj je sudjelovalo više od 25 spašavatelja i helikopter OSBiH i koja je uspješno okončana, prenosi gss.ba.

Zanima te i ovo?
Matea Jelić nakon osvajanja zlata: Sve ispada tako kako je Bog zamislio, to je to!
26. July 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.