Čitaj sasvim polako.

Pokušaj zamišljati ono što čitaš. Ondje gdje je prazan red, zadrži zamišljenu sliku dokle god sama ne poželi otići iz tvojih misli. Nemoj prije vremena prelaziti na daljnji tekst jer svaka slika treba određeno trajanje u tvojoj podsvijesti. Nije važno hoćeš li uopće završiti molitvu. Mnogo je važnije da ne forsiraš, već da svoj duh naučiš da sam upravlja molitvom. Isključi svaku napetost duha. Ne razmišljaj o onome što određeni dio molitve za tebe znači, nego je promatraj kao film na televiziji. To je molitva tvoje podsvijesti, a ne toliko svijesti.

Pokušaj se sabrati od svih rastresenosti ovoga dana. Dođi u središte svoga bića. A središte je u tebi. Otkada postojiš, u tebi Bog prebiva.

Duh Sveti je u tebi uvijek, u dubini tvoga bića, u tvojoj osobnosti, i zato si dionik božanske naravi. Cijelo tvoje biće vapi za Bogom.

On je ljubav koja nikad nije dovoljno voljena.

On je ljubav koju neizmjerno trebaš, više nego što dijete treba svoju majku. Samo dopusti da te Isus dodirne. I ako te boli duša zbog bilo čega, zamoli ga da dodirne tvoju ranu i da je izliječi. Sjeti se onog slijepca koji je rekao: Gospodine, daj da progledam. Sjeti se onog gubavca koji je rekao: Gospodine, ako hoćeš, možeš me ozdraviti.

I s dubokom vjerom gledaj Isusa koji je ovdje prisutan. Što hoćeš da ti učinim? Pita te Isus.

Jasno mu reci što želiš od Njega. Sjeti se, On je vlasnik svijeta i prirode.

Iz Njegove si ruke izišao. On poznaje svaki detalj tebe. K Njemu ideš.

On je svrha i cilj ljudske povijesti i tvoga života. U Njemu je sve i u Njemu sve ovisi.

Približi mu se sasvim blizu, svojim mislima, osjećajima, željama, čežnjom. Reci mu što od Njega očekuješ. Neka bude u središtu tebe. Neka te čitavog otkupi.

Neka 'servisira' i ozdravi u tebi sve što je iskvareno, sve što je u neredu.

Izgovori u svojem srcu: Gospodine, budi središte moga života. Budi središte moje duše. Budi izvor svih mojih snaga. Osposobi me da volim ljude, da nikoga ne prezrem.

Sada promisli želiš li da Isus nekoga ozdravi, nekome pomogne, nekoga oslobodi od ovisnosti, nekoga vrati na pravi put, nekoga izliječi. Gledaj Isusa u oči, mirno, svojim duhom, i samo reci: Isuse, molim Te, pođi tom čovjeku, i pođi s Isusom. Samo reci: Isuse, molim Te, to mu učini.

U duhu idi s Isusom k tom čovjeku. I reci: Isuse, gledaj, taj čovjek pati, ili je bolestan, ili je ovisnik, ili je depresivan, ili je u financijskim problemima...

Gospodine, molim Te, njega dotakni. Neka Tvoj dodir izbije iz njega svako zlo.

I podigni se polako na duhovnu razinu još snažnije i pomisli: tko sam ja? Reci: Iz Tvoje sam ruke izišao, Svemogući.

Ti si me htio. Ti si mi dao osobnost. Ti si mi jedini Otac i Stvoritelj. Ja pripadam Tebi, Bože. Od tebe sam izišao, i k Tebi idem. Samo me Ti Bože poznaješ.

Samo si Ti izvor i uvir moga života, o, Bože, moj.
Samo Tebe trebam. Sve je drugo nevažno. O Tebi, konačno, sve ovisi. Ucijepi me, Isuse, u sebe kako bih mogao voljeti ljude.

Pomozi mi da počnem živjeti za svijet, a ne od svijeta.

Da ne robujem svijetu nego da volim svijet, i da mu pomažem.

Vjerujem, Bože, da je Tvoja snaga u meni jača od svakoga zla.

Vjerujem da dodiruješ mene i da me mijenjaš.

Vjerujem da će biti dobro.

Govori: Vjerujem, dokle god ne osjetiš da je u tebi sloboda, tj. da ti je duša povjerovala da će zaista biti dobro.

Tada Bog čini čuda.

Zanima te i ovo?
2. online konferencija katoličkih muškaraca pod nazivom ''Budi muškarac''
18. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.