U novoj emisiji PUT SRCA, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, a koju uređuje i vodi naša kolumnistica Paula Tomić Vježbe po Masgutovoj metodi, gosća je Mateja Svetec, defektolog edukacijski rehabilitator.

U današnjoj emisiji PUT SRCA gostuje MATEJA SVETEC defektolog - edukacijski rehabilitator. Radi u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u Varaždinu kao učitelj defektolog u skupini djece s većim teškoćama u razvoju. Također je stručni suradnik Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije gdje provodi individualni defektološki rad s djecom, održava predavanja za učitelje i odgojitelje, vodi radionice za braću i sestre djece s teškoćama u razvoju te senzo-motoričke radionice za djecu i roditelje na kojima, između ostalog, radi i prema principima MNRI integracije refleksa.

Program neuro-senzorno-motoričke integracije refleksa (MNRI) krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća razvila je Svetlana Masgutova doktorica na području razvojne psihologije i psihologije učenja. Metoda se od tada provodi diljem svijeta. MNRI integracija refleksa naziva se još i vježbe po Masgutovoj te je to jedna od novijih metoda koja se provodi u Hrvatskoj. Ova metoda koristi senzoričku stimulaciju i motorički sustav kako bi se ispravili slabi i patološki obrasci refleksa te kako bi se refleksi ispravno integrirali i tako utjecali na razvoj novih vještina i sposobnosti. Metoda ima velike benefite i može se koristiti kod svih vrsta teškoća u djece i odraslih tako da dob i vrsta teškoće nisu prepreka za ovu metodu.

U emisiji će biti govora upravo o tome što su Principi MNRI integracije refleksa – odnosno vježbe po Masgutovoj metodi, kako i gdje se obavljaju. Također ćemo dotaknuti vrlo zanimljivu temu o važnosti radionica za braću i sestre te roditelje djece s teškoćama u razvoju. Ako želite saznati nešto novo i dobiti ideje za neke nove programe koji bi bili vrlo korisni i na ovom našem području, svakako poslušajte današnju emisiju!

Zanima te i ovo?
Dan kada me 11-godišnje dijete naučilo sve što trebam znati o praštanju
09. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.