Početak Svećeničkog marijanskog pokreta 8. svibnja 1972. don Stefano Gobbi sudjeluje u jednom hodočašću u Fatimi i u Kapelici ukazanja moli za svećenike, koji ne samo što osobno kane iznevjeriti svoje zvanje, nego se pokušavaju okupiti u udruženja koja su nepokorna Crkvenoj vlasti.

Neka nutarnja sila goni ga na pouzdanje u Marijinu ljubav. Služeći se njime kao poniznim i siromašnim oruđem, Gospa će sakupiti sve te svećenike i oni će prihvatiti poziv da se posvete njezinu Bezgrješnom Srcu, da se čvrsto združe s Papom i s Crkvom koja je s njim sjedinjena, i da vode vjernike pod sigurno okrilje njezina majčinskog Srca.

Tako bi se oblikovala moćna četa, raširena po svim stranama svijeta, i sakupljena ne sredstvima ljudske propagande, već nadnaravnom snagom koja proizlazi iz šutnje, molitve i postojane vjernosti vlastitim dužnostima.

Don Stefano zamoli u sebi Gospu za neki mali znak potvrde, koji mu je Ona točno prije završetka istog mjeseca dala u Nazaretu, u svetištu Navještenja.

Svećenički marijanski pokret vuče svoje podrijetlo od ovog jednostavnog i nutarnjeg nadahnuća što ga je don Stefano imao u Fatimi za vrijeme molitve.

No što je poslije trebalo konkretno učiniti?

U listopadu te iste godine začeo se jedan bojažljivi početak s molitvenim i prijateljskim susretom između tri svećenika u župi Gera Lario (Como); o ovom Pokretu obavijestili su neki katolički dnevnici i časopisi.

U ožujku g. 1973. bilo je upisano četrdesetak svećenika. U rujnu iste godine održao se u S. Vittorino kod Rima prvi nacionalni skup uz sudjelovanje 25 svećenika od njih osamdeset koji su se do tada već bili upisali.

Od g. 1974. započeli su prvi Cenakuli molitve i bratstva između svećenika i vjernika; oni su se postepeno raširili po Europi i po svim stranama svijeta.

Do kraja g. 1985. don Stefano Gobbi pohodio je više puta svih pet kontinenata da bi predsjedao regionalnim Cenakulima, a radi toga je čak 300 puta letio avionom i mnogo puta putovao automobilom i vlakom. Održao je 890 Cenakula, od kojih 482 u Europi, 180 u Americi, 97 u Africi, 51 u Aziji i 80 u Oceaniji. Danas je više od 400 biskupa i 100.000 svećenika širom svijeta uključeno u ovaj Pokret!

Zanima te i ovo?
Olimpijka zahvaljuje Bogu nakon povijesne pobjede kao prva crnkinja koja je osvojila zlatnu medalju iz hrvanja
04. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.