"Najprije želim izraziti veliko divljenje i čestitku onome tko se odlučio postati katoličkim svećenikom! Kod nekoga se ta odluka formirala već u djetinjstvu. Vrlo me raduje što imamo divnih svećenika.

Ne mogu naći dovoljno riječi zahvale tolikim svećenicima koji, pogotovo pred Uskrsne i Božićne blagdane, ali i za vrijeme duhovnih obnova ili po našim brojnim hodočasničkim mjestima, satima strpljivo sjede, slušaju ljudske grijehe i patnje prigodom Sv.

Sakramenta Ispovijedi, u Božje ime opraštaju grijehe, podižu pale i liječe tolike duhovne rane!

Događa se da se svećenik u istom danu mora i radovati prigodom vjenčanja, a i tugovati za vrijeme sahrane.

Koliko trebamo biti sretni što imamo svećenike koji, dok podjeljuju Sv. Sakramente raskajanim griješnicima na smrtnom času, a i ranije, osjećaju da im, poput Sv. Petra, otvaraju vrata Raja!

Veliku zahvalnost dugujemo pogotovo onima koji su u teško vrijeme komunizma postali revnim svećenicima, redovnicima i redovnicama, iako su zbog toga mnoge ubijali i zatvarali u tamnice! Njihove zasluge se i te kako osjećaju. Međutim, svećenici su i danas izloženi mnogim kušnjama. Ipak, od njih se vrlo, vrlo mnogo očekuje.

Bezbroj puta smo se razočarali u vlastodršce, političare, u medicinsko osoblje, u one zaposlene u prosvjeti, socijalnim službama, javnim glasilima, a i u mnoge druge od kojih se je očekivala zaštita ugroženh ljudskih života, moralnih, bračnih i obiteljskih vrijednosti. Preostala je ipak Katolička Crkva, koju, prema obećanju Kristovu, vrata paklena neće nadvladati!"

Zanima te i ovo?
Napad na crkvu u Zagrebu – crkva oskvrnuta sotonističkim znakovljem
13. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.