Govoreći talijanskom udruženju katoličkih farmaceuta 1994. god. Sv. Otac Papa Ivan Pavao II je podsjetio na svoj kao i na govore svojih prethodnika – Pija XII i Pavla VI koji se odnose na moralni vid te struke i rekao: "Ne može se prihvatiti sudjelovanje u napadima protiv života ili integriteta pojedinca, protiv prokreacije ili moralnog i mentalnog zdravlja čovječanstva...

Niti se može u savjesti tražiti korist od izdavanja proizvoda koji ponižavaju čovjeka" (Medicina e Morale 4, 1994, str. 762). Upravo su kontracepcija i sterilizacija metode protiv prokreacije a one imaju štetne posljedice ne samo za dušu, nego i za tijelo i zajednicu.

Prenio sam riječi Sv. Oca Pape upućene farmaceutima. A ja ću tu poruku koja se tiče ne samo farmaceuta nego i trgovaca i prodavača na raznim drugim mjestima, od kojih netko traži izdavanje ili prodaju sredstava za izvođenje grijeha, objasniti narodnom poslovicom koja glasi: „Lopov je ne samo onaj koji krade, nego i onaj tko mu drži ljestve“.

Zanima te i ovo?
Župna devetnica za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja
13. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.