Svećenik Varaždinske biskupije vlč. Tin Šipoš, 2007. godine pristupio je kartuzijanskom redu, kojeg je osnovao sv. Bruno.

Kartuzijanski red osnovao je sv. Bruno u XI. stoljeću, sa svrhom da se redovnici posvete kontemplaciji i duhovnom savršenstvu, povlačenjem iz vreve života u samoću.
 
Svećenik Varaždinske biskupije vlč. Tin Šipoš, 2007. godine pristupio je kartuzijanskom redu u Njemačkoj kartuziji Marienau, nedaleko od grada Bad Wurzacha. Vlč. Tin dobio je u kartuziji redovničko ime, brat Pio, piše Laudato.
 
Sadašnji brat Pater Pio bio je na početku svoje svećeničke službe kapelan u Ludbregu (Župa i Svetište Predragocjene Krvi Kristove), zatim od 2004. do 2007. godine voditelj Hrvatske katoličke misije Koblenz u Njemačkoj, a sada živi u kartuziji na jugu Njemačke. Perfektno govori latinski, grčki, hebrejski, engleski, njemački ,talijanski, francuski i mađarski jezik.
 
Kartuzijanski red osnovao je sv. Bruno u XI. stoljeću, sa svrhom da se redovnici posvete kontemplaciji i duhovnom savršenstvu, povlačenjem iz vreve života u samoću. Danas u cijelom svijetu živi približno oko 400 kartuzijanaca i kartuzijanki u 23 samostana (kartuzije)od kojih je pet ženskih te osamnaest muških u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Argentini, Velikoj Britaniji, Brazilu, Južnoj Koreji, Njemačkoj, Portugalu, Sloveniji (Pleterje), SAD-u i Švicarskoj.
 
Kartause Marienau kod Bad Wurzacha je jedini kartuzijanski samostan u Njemačkoj.

Preporučujemo

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 7.3.2021.
07. Marzo 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.