Bračni par Jolanta i Zbigniew Janczak iz Poljske krenuli ovih dana su u na proputovanju kroz Međugorje.

Oni su krenuli na hodočašće dugo oko 4500 kilometara u Jeruzalem kako kažu da bi ''upoznali Boga, druge ljude i sebe'', prenosi Radiopostaja MIR Međugorje.

-Još jedan razlog ovog hodočašća je situacija koja prevladava u Europi i svijetu. Ratni sukobi, velike socijalne nejednakosti, moderno ropstvo, seksualna zlostavljanja, stanje s izbjeglicama... Kroz poteškoće hodočašća želimo posvjedočiti da se ne slažemo s takvim postupanjem prema ljudima, kazali su Jolanta i Zbigniew koji su za moto svoga hodočašća uzeli riječi pape Franje: ''Iako smo različiti, mi smo braća'', te podsjećaju na Isusove riječi: ''Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga''.

Hodočastili su i Putem svetog Jakova do Santiaga de Compostele, od svog doma u Poljskoj pješice su išli i u Rim na kanonizaciju pape Ivana Pavla II. i pape Ivana XXIII., dosta su i planinarili, ali u Međugorju su prvi put.

-Nismo do sada dolazili u Međugorju. Ovdje smo sveukupno tri dana. Svidjelo nam se. Oduševljeni smo brojem ljudi u Međugorju, ali i ljudima svih generacija. Zajedno se druže i mole i stari, i mladi, i djeca. Ovdje se vidi mlada Crkva, kazali su nam Jolanta i Zbigniew Janczak, nastavnici u mirovini koji su nastavili svoj put prema Jeruzalemu.

Na ovom putu, kako su nam rekli, ukupno će provesti šest mjeseci. Krenuli su u lipnju, a iz Međugorja, u kojem su bili i na misi na poljskom jeziku, nastavljaju prema Dubrovniku, potom i prema Crnoj, Gori, Albaniji, Grčkoj... Ovi šezdesetšestogodišnjaci kazali su nam kako su trenutno na pola svoga 4500 kilometara dugog puta. Radiopostaja MIR Međugorje

Njihovo putovanje možete pratiti OVDJE.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 21.9.2020.
21. Settembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.