“Ovo je vrlo teško za nas. To je kao da nam je uskraćena hrana. Trebamo duhovnu hranu. Kada smo lišeni svoje mise, to je kao da smo lišeni hrane", rekao je jedan od prosvjednika za New York Post.

Katolici u Francuskoj prosvjedovali su na svetkovinu Krista Kralja 22. studenoga zbog zatvaranja crkava uslijed pandemije "koronavirusa".

Tijekom vikenda s 22. na 23. studenoga pojavili su se videozapisi katolika koji se mole u Place Graslin u Nantesu za ponovno otvaranje crkava. Prosvjed je okupio između 500 i 700 ljudi. Inače, ovo je treći uzastopni tjedan prosvjeda katolika koji traže povratak u crkve.

U mjestu Graslin nakon prosvjednih riječi nastavljeno je s molitvama i pjesmom.

Dok je Nantes imao "misu na otvorenom", prosvjedovao je i Pariz. Ulične molitve upriličene su ispred crkve Saint-Sulpicea gdje su vjernici tražili ponovno otvaranje crkava.

New York Post također je izvijestio da je policija "pojačala kontrolu" u Parizu "kako bi osigurala da stanovnici poštuju pravila o nekretanju bez potrebe".

Podsjećamo, Francuska je zatvorila sve crkve 30. listopada kao odgovor na epidemiju.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Pronađeno mrtvo tijelo otetoga nigerijskoga svećenika
19. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.