Rektor indijskog svetišta iz države Kerale nasmrt je 1. ožujka izboden na putu u hodočasničko središte Kurismundi u Malayattooru, objavila je agencija Fides prenoseći vijesti iz nadbiskupije Ernakulam-Ankamaly. Vlč. Xaviera Thelakkata (52) na smrt je izbo nekadašnji sakristan crkve u Malayatooru. Sakristana, koji je u bijegu, vlč. Thelakkat je prije tri mjeseca otpustio zbog raznih nepravilnosti iz službe.

Nakon napada vlč. Thelakkat je otpremljen u bolnicu ali je zbog dubine rana i gubitka krvi preminuo. Svetište Sv. Tome Apostola, kojega se smatra apostolom Indije, u Malayattoru vodio je sedam godina. Svećenik je studirao i pravo te je bio poznat kao zauzeti borac protiv samovolje mjesnih mafijaša, javlja IKA.

Svetište sv. Tome godišnje posjete deseci tisuća hodočasnika, te se smatra jednim od najstarijih svetišta u svijetu u kojemu se prema predaji 52. godine molio i sam apostol. Prema odluci Svete Stolice god. 2004. svetište, koje pripada Sirsko-malabreškoj Katoličkoj Crkvi, dobilo je kao prvo u Indiji međunarodni status.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
EGZORCIZAM Znate li što je Sotona učinio kada je shvatio da ga je Gospa pobijedila? Zaplakao je!
15. Dicembre 2019.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.