Nakon preobraćenja na katoličanstvo, princeza Alexandra od Hanovera, članica monegaške kraljevske obitelji, uklonjena je sa svog dalekog mjesta u nasljednoj liniji za britansku krunu, javlja katolički portal Ucatholic.

Princeza Alexandra od Hanovera je jedino dijete princa Ernsta Augusta od Hanovera i princeze Caroline od Monaka. Rođena je 20. srpnja 1999. u Vöcklabrucku, u Gornjoj Austriji. Alexandra je jedina od četvero djece princeze Caroline koja nosi bilo kakvu kraljevsku titulu. Preko oca potječe od Victorije, kraljevske princeze, najstarije kćeri kraljice Victorije i princa Alberta.

Princeza Alexandra krštena je 19. rujna 1999. kao luteranka, u skladu s ostatkom obitelji, a krstio ju je voditelj Evanđeoske luteranske crkve u ceremoniji koja je održana u lovačkoj kući njena oca. Nakon što je odlučila slijediti majčin primjer i postala katolkinja, uklonjena je sa svog dalekog mjesta u nasljednoj liniji za britansku krunu.

Britanska kraljica je čelnica Engleske crkve te ne dozvoljava katolicima ni drugima koji nisu protestanti da dođu na prijestolje. Dok Zakon o nasljeđivanju krune iz 2013. nasljednicima omogućuje da se vjenčaju za katolike i druge koji nisu protestanti, još uvijek im je zabranjeno da postanu vladari te moraju biti u zajedništvu s Engleskom crkvom.

Iako je uklonjena s nasljedne linije za britansku krunu, Alexandra od Hanovera još uvijek je 12. u redu za monegaško prijestolje.

medjugorje-info.com|ucatholic.com

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
8 svetaca koji su se borili s depresijom, ali nikada nisu odustali
18. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.