Bazilika svetog Marka u Veneciji  pogođena je drugom najtežom poplavom ikad zabilježenoj u povijesti.

Katedrala stara 1000 godina pretrpjela je ozbiljnu štetu zbog vode koja je prodirala kroz kriptu i dosegla visinu od gotovo jedan metar.

"Bazilika je pretrjpjela strukturna oštećenja jer se voda podigla, i to joj je nanijelo nepopravljivu štetu", rekao je venecijanski patrijarh Francesco Moraglia.

"Bilo je valova kao da se nalazimo na plaži", dodao je patrijarh. - Nikada nisam vidio nešto slično. Venecija je ranjen grad, ali ne može biti ranjena svake godine na isti način.

U NASTAVKU POGLEDAJTE I VIDEO:


Voda je obuhvatila više od 80 posto grada, dosegnuvši visinu od dva metra - najvišu od 1966. godine. Vlasti su pozvale na izvanredno stanje nakon što je od posljedica poplava preminula jedna osoba.

„Venecija je izmučena a tu su i drugi dijelovi regije Veneto. Ovo je apokalipsa" rekao je regionalni guverner Luca Zaia.

"Venecija je na koljenima", izjavio je gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro u svom postu na Twitteru.

- Bazilika svetog Marka pretrpjela je ozbiljnu štetu koja je obuhvatila cijeli grad i otoke. Ovdje smo s patrijarhom Moraglijom da pružimo podršku, ali potrebna nam je svačija pomoć kako bismo prebrodili ove dane koji nas sve stavljaju na test.

Još poplava očekuje se u četvrtak.

Prevela Erika Radovic/Medjugorje-info.com

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Kardinal Puljić čestitao Božić i Zlatni jubilej papi Franji
13. Dicembre 2019.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.