Diljem svijeta 21. rujna obilježava se Međunarodni dan mira.

Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, namijenivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu.

Međunarodni dan mira omogućuje svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim jednostavnim djelima zajednički šire poruku mira. Nakon rasprava o uvođenju Dana mira i tome što bi on trebao predstavljati zaključeno je da će on postojati kako bi se kontinuirano podsjećalo na potrebu jačanja mirovnih poruka i ideja među svim ljudima i narodima.

Interesantno je da je ova povelja o miru donesena 1981. godine kada su započela i Gospina ukazanja u Međugorju. Ovdje se Gospa predstavila kao "Kraljica Mira". Jedna od prvih poruka je Mir, mir, mir... Neka zavlada između Boga i čovjeka i između ljudi.

I njezini najčešći pozivi u porukama su upravo pozivi na mir u srcu i na stvaranje mira oko nas.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
IZAŠAO HRVATSKI PREPJEV ruske pjesme "Na nebu je moj rodni kraj"
25. Ottobre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.