Božja ruka očituje se u izvanrednim znakovima a ovo je jedno od takvih, slika od običnog kartona nije se raspala u vodi nego je ostala čitava nakon što je bila deset dana pod vodom, čudo koje nam želi poručiti - Krist je vidljiva slika Boga nevidljivoga.

Gospodin je dopustio ovo čudo da nam pokaže kako u životu uvijek treba imati nade i volje za životom unatoč svim problemima i poteškoćama. On je Emanuel – s nama Bog. José Antonio Eguren, nadbiskup u Piuri na sjeveru Perua, blagoslovio je kartonsku sliku Gospodina od Nazarećanskih čuda koja je ostala netaknuta nakon što je 10 dana bila pod vodom u uredu jedne potopljene banke.

peru-kartonska-slika-naslovna.jpg

Slika: Nadbiskup José Antonio Eguren blagoslivlja sliku Gospodina od Nazarećanskih čuda koja je ostala netaknuta nakon što je 10 dana bila pod vodom.

Impresivno je što je jedna nezaštićena kartonska slika ostala netaknuta kada je čak i novac u trezoru oštećen“, izjavio je nadbiskup.

peru-kartonska-slika-1.jpg

Slika: Slika Gospodina od Nazarećanskih čuda. Slika je ostala netaknuta iako je okvir oštećen.

Gospodin od Nazarećanskih čuda je peruanska svetkovina koja potječe iz XVII. stoljeća. Sliku je naslikao rob iz Angole na jednom zidu blizu centra Lime.
Budući da je slika preživjela brojne potrese u Limi stekla je predanost naroda i nadimak „Gospodin od Podrhtavanja“.

Procesije Gospodina od Nazarećanskih čuda koje se održavaju u listopadu okupljaju milijune vjernika u peruanskom glavnom gradu.
Replika slike Gospodina od Nazarećanskih čuda nalazi se uokvirena u podrumu sjedišta banke Banco de Crédito del Perú (BCP) u Piuri. Zbog porasta vodostaja rijeke Piure 27. ožujka poplavljen je veći dio grada uključujući i urede banke.

peru-kartonska-slika-2.jpg

Slika: Poplava u centru Piure. Na lijevoj strani slike vidi se poplavljen ured banke BCP

Carlos Miano Plaza, regionalni menadžer BCP-a u Piuri, prisjetio se da je već u zoru 27. ožujka podrum podružnice u Piuri bio poplavljen. „Da vam bolje predočim, voda je na prvom katu dosegla visinu od 50cm stoga je podrum, koji se nalazi četiri metra ispod prvog kata, bio u potpunosti poplavljen“, rekao je Carlos Miano Plaza.

peru-kartonska-slika-3.jpg

Slika: Nadbiskup José Antonio Eguren pažljivo promatra sliku koju je nazvao „čudom“

Odmah smo započeli s isušivanjem koje je trajalo 5 dana. Zatim smo morali ukloniti sav uništen namještaj te veliku količinu dokumentacije i uredskog materijala.“

Nakon dva tjedna, uoči uskršnjih blagdana, zaposlenici banke ušli su u podrum i pronašli mokru i blatnjavu sliku Gospodina od Nazarećanskih čuda.

Kartonska slika ostala je netaknuta unatoč tome što je toliko dana provela pod vodom. Kao dokaz poplave ostaje oštećeni drveni okvir slike.“

peru-kartonska-slika-4.jpg

Slika: Učinak vode i blata vidljiv je na okviru, ali ne i na slici.

Patricia Rodríguez, direktorica banke u kojoj je pronađena slika, izjavila je da su nakon pronalaska slike zatražili da se dio proračuna banke iskoristi za nabavu staklene urne koja bi štitila sliku.

Sjećam se da je ova slika kupljena u listopadu 2014. godine na središnjoj tržnici u Piuri. Cilj kupnje slike bio je potaknuti hodočašća svih podružnica banke BCP. Otad svake godine idemo na hodočašća te odajemo počast Gospodinu od Nazarećanskih čuda čija slika tijekom procesije prolazi ispred naše podružnice u Piuri“, dodala je.

peru-kartonska-slika-5.jpg

Slika: Nakon pronalaska slike, zaposlenici su zaštitili sliku staklenom urnom

Nadbiskup Piure poslao je poruku ohrabrenja: „Svima onima koji su bili uključeni u ovo izvanredno djelo, prenesite ovo svjedočanstvo budućim naraštajima. Generacije će proći, banka će nastaviti s radom, ali ova će priča ostati.

„Imamo se čemu veseliti. Blagoslovit ćemo ovu sliku Krista koja je ostala sačuvana u velikoj poplavi u Piuri koja je bila posljedica meteorološkog fenomena El Niño Costero.“

Nadbiskup Eguren izrazio je želju da „nas ovo čudo podsjeti da je Krist vidljiva slika nevidljivog Boga, vječni Sin Oca koji se spustio u krilo Djevice Marije da bude Bog među nama, naš Spasitelj. Neka nam ova tako divno očuvana slika pomogne da uvidimo važnost našeg duhovnog života te da uvijek težimo Isusu na Nebu.

Istaknuo je još kako je „Gospodin dopustio ovo čudo da nam pokaže kako u životu uvijek treba imati nade i volje za životom unatoč svim problemima i poteškoćama, a tome nas podučava i Papa Franjo.“

medjugorje-info.com/Aleteia

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Da Medjugorje un monito agli USA
26. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.