'Bogu hvala na Katoličkoj Crkvi koja abortus ne prihvaća'

Jedan od najpoznatijih britanskih glumaca u intervjuu za Guardian progovorio je o problematici abortusa. Rekao je kako on osobno vjeruje da žena ima pravo na izbor međutim zahvaljuje Bogu na Katoličkoj crkvi koja jedina izlazi iz tame i progovara istinu o abortusu kao grijehu.  Dodao je da urušavanje kršćanske strukture nije dobro za nas ljude te da nas takav način života uvodi u velike nevolje.

‘Naše društvo temelji se na kršćanskim  temeljima’, rekao je glumac i dodao: ‘ako maknemo te religijske temelje, sve je dopušteno, a to je jako loše i moglo bi nas dovesti do nevolje. Uzmimo samo primjer abortusa. Ja osobno  vjerujem da žena može imati  pravo na izbor, ali također mislim da je Crkva apsolutno  u pravu kada kaže da je abortus grijeh. Jer grijeh je nešto što nam može nauditi. Laž nas može povrijediti. Abortus može povrijediti ženu,  to je težak stres za nju, psihički, i fizički. Ali čini se da to ponekad prešućujemo.

Na neki način treba reći, Bogu hvala na Katoličkoj Crkvi koja abortus ne prihvaća, jer da nema nje nitko drugi ne bi rekao kako je abortus grijeh’, poručio je i svojim izjavama uzburkao javnost jednako kako je to učinio i prije tri godine kada se ozbiljno usprotivio gay braku rekavši da bi takvi gay brakovi mogli dovesti do kolapsa društva, da bi tada otac mogao ženiti sina da bi izbjegao platiti porez’.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Jona - srce čovjeka koji (ne) želi surađivati s Bogom
24. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.