U Venezueli bi više od 300.000 djece moglo umrijeti od neishranjenosti – upozorila je humanitarna organizacija Save the Children, dodajući da je opće stanje u toj zemlji sve dramatičnije upravo zbog nedostatka hrane i lijekova.

Uvojnica političke i gospodarske nesređenosti prouzročila je hiperinflaciju i nezaposlenost, utječući tako na porast stope neishranjenosti – istaknuto je u priopćenju spomenute humanitarne organizacije. Procjenjuje se, naime, da je u Venezueli najmanje 1.300.000 ljudi neishranjeno. Zbog takvih prilika stalno se povećava i broj onih koji u vrlo teškim uvjetima napuštaju zemlju.
 
Velike su opasnosti i za djecu koja bježe iz zemlje

U priopćenju se također posebno ističe opasnost u kojoj se nalaze maloljetnici koji iz Venezuele bježe u Kolumbiju, a koji bi mogli postati žrtve trgovine ljudima, ili bi pak mogli biti unovačeni u naoružane skupine i vojne organizacije. Čak i djeca koja legalno uđu u Kolumbiju, zajedno sa svojim roditeljima, izložena su rizicima zbog teških uvjeta života – ističe humanitarna organizacija – Neka su djeca, primjerice, zbog neodgovarajućih higijensko-sanitarnih uvjeta oboljela od kožnih bolesti ili bolesti dišnoga sustava. Osim toga, dolaskom kišnoga razdoblja, predviđa se još veće širenje takvih bolesti – upozorava Save the Children.

Biskupi: Venezuela je postala jedna vrsta strane zemlje

Nedavno su i članovi Venezuelske biskupske konferencije, u poruci objavljenoj 19. ožujka, istaknuli da je Venezuela za sve njezine stanovnike postala neka vrsta strane zemlje. I to – dodali su biskupi – zbog želje za uvođenjem totalitarnoga, nepravednoga, nedjelotvornoga i manipulativnoga sustava u kojemu je pravilo igre ostati na vlasti po cijenu patnje naroda. U poruci su biskupi, među ostalim, potaknuli na važne geste milosrđa i ljubavi prema onima koji doista osjećaju potrebu izražene nježnosti i solidarnosti.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Devetnica slugi Božjem ocu Anti Gabriću 6. dan
25. Febbraio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.