Monsinjor Zhu Baoyu, biskup iz Nanyanga, najstariji je pacijent izliječen od koronavirusa.

Umirovljeni biskup Joseph Zhu Baoyu iz Nanyanga u Kini ima 98 godina. Razbolio se od upale pluća 3. veljače (koronavirus prvi put identificiran u Wuhanu), piše Aleteia.

Biskup Zhu primljen je u bolnicu početkom veljače, te je sada otpušten jer su mu pluća čista od virusa. Mons. Zhu za svećenika je zaređen 1957., a za biskupa s odobrenjem Svete Stolice zaređen je tajno godine 1995. Do 2002. kao koadjutor a do 2010. kao ordinarij bio je na čelu biskupije u Nanyangu u provinciji Henan.

Kao pripadnik „podzemne Crkve” morao je izdržati teške godine zatvora i "ponovnog obrazovanja", zajedno s dvadesetak svećenika i stotinama redovnica iz kongregacije svetog Josipa. Kasnije, 19. ožujka 1995., zaređen je za biskupa i vršio je službu sve dok ga starost i zdravlje nisu prisilili na mirovinu.

Kako to ne bi moglo biti drugačije, slučaj biskupa Zhu u kineskom javnom mišljenju postao je primjer kako se ipak bolest može prevladati

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
VATIKAN OBJAVIO UPUTE: Uskrsna slavlja ove godine bez vjernika
01. Aprile 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.